Show menu

Proizvodnja končnega izdelka

Končni produkt proizvedemo po tehnologiji Rotomouldig, v primeru kompleksnejših proizvodnih linij pa kombiniramo tudi s tehnologijo brizganja plastike. Pri tem uporabimo najkakovostnejše in najbolj obstojne materiale glede na tehnične zahteve končnega produkta. V montažni delavnici posamezne elemente s pomočjo varjenja, rezanja, vrtanja in obdelave sestavimo v v enovito celoto.

Tehnologija Rotomouldig

Napredna tehnologija Rotomouldig nam omogoča proizvodnjo brezšivnih votlih plastičnih izdelkov poljubne oblike in dimenzij. 

Proces se prične z namestitvijo orodja (alumijevega kalupa) na strojno roko, ki izbrizga odmerjeno količino prahu ali tekoče smole v kalup. Sledi proces vrtenja okoli vertikalne ali horizontalne osi ter segrevanja do ustrezne temperature. V zadnji fazi steče postopek ohlajanja v hladilni komori s pomočjo zraka ali vode ali kombinacije obeh. Po natančni kontroli kakovosti je produkt primeren za uporabo oz. je poslan v nadaljnje faze proizvodnje. 

Materiali in kapacitete

Na podlagi tehničnih pričakovanj za vsak izdelek izberemo najboljše in visokokakovostne meteriale svetovno priznanih proizvajalcih polietilena in polipropilena. Granule zmeljemo na mlinu Pallmann v prah ustrezne granulacije. 

Tovrstna tehnologija je še posebej primerna za proizvodnjo majhne serije izdelkov, zlasti geometrijsko zapletenih ali votlih izdelkov velikih dimenzij

V podjetju Aplast razpolagamo s tremi Rotomouldig stroji. Z dvema lahko izdelujemo izdelke do 2 m, z novim Rotomouldig strojem pa izdelujemo izdelke v enem kosu do 4 m.

Brizganje plastike

Zaradi vedno večjih potreb po kombinaciji plastičnih izdelkov Rotomouldig ter brizganih delih smo prešli tudi na področje brizganja izdelkov. V ta namen smo proizvodno linijo obogatili s strojem Battenfeld, ki omogoča brizganje večjih kosov vse do enega kilograma. Z lastnim razvojem smo pričeli tudi z brizganjem TPV tesnil za lastne potrebe na programu kanalizacije.

Montažna delavnica

V oddelku montažne delavnice se izdelujejo standardni izdelki (lovilci olj, male biološke čistilne naprave, rezervoarji za vodo, pokrovi …) in izdelki po naročilu kupca. Sestavijo se s pomočjo varjenja, rezanja, vrtanja in obdelave posameznih elementov v enovito celoto. Vsak izdelek ima ustrezno tehnično dokumentacijo.

Svojo ponudbo izdelkov zaokrožujemo tudi s storitvami varjenja, s čimer želimo podati rešitev za težave, s katerimi se kupci soočajo. Tako lahko zagotavljamo kvalitetno montažo oz. izdelavo na področju jaškov, izdelave spojnih elementov, oljnih lovilcev, rezervoarjev, čistilnih naprav, vakuumske kanalizacije ter drugih izdelkov po naročilu. Ekipa montažnih delavcev uporablja čelno, ekstrudorsko ali elektro-fuzijsko varjenje in opravlja tlačne preizkuse.

Kontrola kakovosti

Redna kontrola kakovosti izdelkov nam zagotavlja zadovoljne kupce.  Pri tem upoštevamo zahteve certifikata ISO 9001:2008, uvedba katerega je prinesla v naše podjetje sistemsko mišljenje in determinacijo, da bodo vsi proizvedeni izdelki na najvišjem nivoju kakovosti. Izdelke ustrezno deklariramo in pakiramo.

Faze proizvodnje

Od ideje do tehničnega načrta
Od ideje do tehničnega načrta
Izdelava orodja za želen izdelek
Izdelava orodja za želen izdelek
Priprava prototipa vaše ideje
Priprava prototipa vaše ideje
Proizvodnja končnega izdelka
Proizvodnja končnega izdelka
Distribucija in prodaja
Distribucija in prodaja