Show menu

Orodje

Ena izmed naših ključnih prednosti je lastna orodjarna, peskalnica in strojna delavnca, v katerih izdelamo vsa potrebna orodja za proizvodnjo izdelkov poljubnih dimenzij, oblik in materialov.

Orodjarna

Obvladujemo vse potrebne tehnologije za izdelavo visokokakovostnih kalupov za rotacijsko litje. Postopek izdelave orodja zajema modeliranjetehnično dokumentacijo, izdelava kalupa iz pločevine, kalupa iz jekla ali aluminija s pomočjo CNC rezkanja in peskanje. Izdelana orodja so skladna s tehnično dokumentacijo in zahtevami končnega izdelka. Orodjarna je tehnološko vrhunsko opremljena in pripravljena na izdelavo velikih orodij dimenzij vse tja do 4 metrov.

Zaradi kompleksnosti novih izdelkov se pri izdelavi orodji poslužujemo kombinacije izdelave iz pločevine in CNC obdelanih matric, ki jih združujemo v celoto.

Peskanje

Peskanje je postopek obdelave površin s pomočjo abraziva ali drugih medijev. Omenjen medij nanašamo na  površino orodja  pod visokim pritiskom zraka in z veliko hitrostjo, zato je peskanje postopek, ko izdelku v popolnosti spremenimo strukturo. Poslužujemo se t.i. obstreljevanja z jeklenimi kroglicami, kar zagotavlja enakomerno in kontrolirano hrapavost površine končnega plastičnega izdelka. Končano orodje tako dobi homogeno strukturo, kjer ni več vidnih obdelav varjenja, brušenja in podobno. Velikost peskalnice je primerna obdelavi velikih orodij vse tja do štiri metre. 

Strojna delavnica

V strojni delavnici lahko z uporabo CNC rezkalnih ter stružnih centrov izdelujemo orodja za brizganje plastikegumematrice za večja orodja, ki jih nato vgradimo v večje kose v orodjarni, kot tudi aluminijasta orodja. Z uporabo sodobnih CNC programov za rezkanje in konstruiranje smo kos vsakemu izzivu. Izdelki so vselej skladni s potrjeno tehnično dokumentacijo. Vse obdelave orodij in matric se izvajajo na osnovi predhodnih CAD/CAM načrtov, ki so osnova za CNC krmiljene obdelovalne stroje. Naše znanje in opremljenost nam omogoča razvoj ter izdelavo orodij visoke kvalitete.

Faze proizvodnje

Ideja
Ideja
Razvoj in konstrukcija
Razvoj in konstrukcija
Orodje
Orodje
Proizvodnja
Proizvodnja
Logistika
Logistika