Show menu

APLAST uspešno na IFAT-u

3. 6. 2022

Po štirih letih smo se ponovno predstavili na mednarodnem sejmu IFAT v Münchnu, v Nemčiji.
Sejem, ki je trajal v času od 30.5. do 3.6.2022, velja za največjega na svetu s področja vodovoda, kanalizacije, odpadkov in surovin.
Na kar 260.000 kvadratnih metrih se je predstavilo skoraj 3.000 razstavljavcev iz 59. držav, v 5. dneh pa ga je obiskalo kar 119.000 obiskovalcev iz 155 držav.  

Na sejmu smo bili zastopani s kar dvema razstavnima prostoroma.
Na področju odpadkov je bil predstavljen sortiment posod za podzemno zbiranje odpadkov, med njimi tudi nov sistem zbiranja za biološke odpadke (bio vreča).
Razstavni prostor vodovoda in kanalizacije pa je poleg že znanih izdelkov, zbiralnika za deževnico, črpalnega jaška, vodomernega termo jaška postregel z novostjo, ki je pritegnila ogromno pozornosti s strani obiskovalcev – 5G kanalizacijski revizijski jašek.
Namenjen je vgradnji v zahtevnejše terene, z visoko podtalnico. Zaradi nove zasnove in kombinacije materialov predstavlja nadgradnjo polietilenskih jaškov. 


»Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022.«

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«