Show menu

Uspešna predstavitev Aplast na sejmu IFAT 2024

20. 5. 2024

Podjetje Aplast je že tradicionalno razstavljalo na največjem svetovnem sejmu s področja vodovoda, kanalizacije, odpadkov in surovin, IFAT 2024. Sejem je potekal v nemškem Münchnu, med 13. in 17. majem 2024.

Na prvem od dveh razstavnih prostorov smo predstavili železni repertoar kanalizacije in vodovoda: 5G jašek v kombinaciji s posebno sestavo polnila beton + poliuretan, elektro-kabelski jašek, črpalni jašek, naš paradni konj, vodomerni termo jašek s TOPcap nagibno kapo ter zbiralnik za vodo AQUAstay FLAT 5000L.

Prav slednji je bil tudi osrednja atrakcija naše sejemske predstavitve. AQUAstay FLAT zbiralniki so na voljo v kapacitetah od 5.000 litrov do 25.000 litrov in so namenjeni za shranjevanje deževnice, pitne vode in odpadne vode, v primerjavi s klasičnimi zbiralniki pa omogočajo enostavnejšo vgradnjo. Z vgrajenim sistemom za zajem vode in primernim priključkom za gasilsko opremo se lahko zbiralniki AQUAstay uporabljajo tudi za namene požarne varnosti. Posebnost 5000L zbiralnika AQUAstay FLAT je njegova izjemna trpežnost – odporen je na prometno obtežbo vozil do skupne teže 7,5 tone. Novost je tudi AQUAfil Filter deževnice, samočistilni filter deževnice pred vtokom v zbiralnik, ki je namenjen za mehansko čiščenje deževnice.

Na drugem razstavnem prostoru, kjer so bile v glavni vlogi ECOdip posode za globinsko zbiranje odpadkovso si lahko obiskovalci ogledali rešitve za polpodzemno zbiranje odpadkov, ki jih omogočajo različne izvedbe ECOdip posod. Novost na letošnjem sejmu je nova podoba kupole in pokrova, saj sta kupola in pokrov oblikovana tako, da je pokrov “potopljen” v kupolo z integriranim elektronskim pristopnim sistemom. S tem izdelek kljubuje sunkom vetra na bolj izpostavljenih območjih, saj jih ne odpre. Izdelek je ergonomično oblikovan in z gladkimi, mehkimi linijami pripomore tudi k dobremu vizualnemu učinku v okolju.

Obiskovalci naših razstavnih prostorov so imeli priložnost iz prve roke preveriti robustnost in inovativnost naših izdelkov, kar je še dodatno potrdilo zavezanost podjetja Aplast k zagotavljanju visokokakovostnih in zanesljivih rešitev za upravljanje z vodo in odpadki.

Naslednji sejem IFAT bo v Münchnu potekal čez dve leti, natančneje od 4. do 8. maja 2026.

O sejmu IFAT:

Sejem IFAT je največji in najpomembnejši svetovni sejem za tehnologije in rešitve za upravljanje z vodo, odpadki, surovinami in kanalizacijo. Poteka vsaki dve leti v Münchnu in privabi več kot 3.000 razstavljavcev ter preko 142.000 obiskovalcev iz več kot 170 držav. IFAT je ključna platforma za inovacije, izmenjavo znanja in poslovno mreženje v panogi, ki se osredotoča na trajnostne in učinkovite rešitve za okoljevarstvene izzive.